Vegánske kokosky
09.05.2020
eggless, vegan, lactose free, gluten free
Množstvo:
podľa veľkosti guliek, cca 24ks
Suroviny:
260g strúhaného kokosu
1 konzerva kokosového mlieka
110g medu/javorového sirupu
20g mandľových plátkov (alebo nasekaných mandlí, bez šupy)
30g pomletých ovsených vločiek
2 ČL vanilkového cukru
štipka soli
roztopená čokoláda na namáčanie
- Všetky suroviny spolu zmiešame, vznikne lepkavejšia hmota.
- Pomocou lyžice alebo len v rukách tvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Guličky by mali byť pevné, aby nepopraskali.
- Pečieme 20-30 minút (dĺžka záleží od veľkosti vašich guličiek) na 170°.
- Necháme vychladnúť.
- Roztopíme si čokoládu a namáčame spodky. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Skladujeme v uzavretej nádobe 4-5 dní, v chladničke vydržia čerstvé dlhšie.



