Vegan brownies s gaštanovým pyré
22.11.2020
lactose free, vegan, eggless
Suroviny:
140 g hladká špaldová múka
45 g kakao
120 g kryštálový cukor
1 ČL kypriaci do pečiva do pečiva
80 g roztopená čokoláda
5 PL olej
250 g gaštanové pyré
240 ml rastlinné mlieko
štipka soli
rum podľa chuti
- Čokoládu vo vodnom kúpeli rozpustíme s olejom a necháme vychladnúť.
- Múku, kakao, cukor, kypriaci prášok a soľ zmiešame v miske.
- Pridáme rozdrobené gaštanové pyré, rozpustenú čokoládu, mlieko a rum. Dobre premiešame. Ak sú v ceste hrudky, môžeme ho krátko prešľahať.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na pol hodiny na 180°C.
- Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom.
- Dávka je na plech o rozmere 33x23 cm.
