Tvarohové buchty
25.03.2021
eggless, nut free, lacto free
Množstvo: 1 plech
Suroviny:
375g hladká špaldová múka
1 balenie (7g) sušené droždie
2PL cukor
1/2 balíčka vanilkový cukor
190ml lactofree mlieko izbovej teploty
75g roztopené lactofree maslo
25ml olej
štipka soli
maslo na vymastenie plechu + potretie buchiet
mlieko na potretie
práškový cukor na posyp
Plnka:
lactofree tvaroh + hrozienka + rum + mlieko (podľa potreby) + škorica + cukor
poprípade džem, mak, čokoláda, čokoľvek podľa chuti
- Múku, cukor, droždie a soľ zmiešame, prilejeme maslo, olej a mlieko.
- Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť hodinu a pol.
- Cesto premiesime na čistej doske (bez múky!), vyvaľkáme na obdĺžnik o hrúbke cca 0,5cm.
- Nakrájame na štvorce približne rovnakej veľkosti a do stredu každého dáme lyžicu plnky a zabalíme.
- Buchty preložíme na vymastený hlboký plech a prikryté necháme ešte 15 minút podkysnúť.
- Potrieme mliekom a pečieme 25-30 minút pri 180°C.
- Po vytiahnutí potrieme roztopeným maslom a po vychladnutí podávame posypané práškovým cukrom.