Tvarohové buchty

25.03.2021

eggless, nut free, lacto free

Množstvo: 1 plech

Suroviny: 

375g hladká špaldová múka

1 balenie (7g) sušené droždie

2PL cukor

1/2 balíčka vanilkový cukor

190ml lactofree mlieko izbovej teploty

75g roztopené lactofree maslo

25ml olej

štipka soli

maslo na vymastenie plechu + potretie buchiet

mlieko na potretie

práškový cukor na posyp

Plnka:

lactofree tvaroh + hrozienka + rum + mlieko (podľa potreby) + škorica + cukor

poprípade džem, mak, čokoláda, čokoľvek podľa chuti

  • Múku, cukor, droždie a soľ zmiešame, prilejeme maslo, olej a mlieko.
  • Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť hodinu a pol.
  • Cesto premiesime na čistej doske (bez múky!), vyvaľkáme na obdĺžnik o hrúbke cca 0,5cm.
  • Nakrájame na štvorce približne rovnakej veľkosti a do stredu každého dáme lyžicu plnky a zabalíme.
  • Buchty preložíme na vymastený hlboký plech a prikryté necháme ešte 15 minút podkysnúť.
  • Potrieme mliekom a pečieme 25-30 minút pri 180°C. 
  • Po vytiahnutí potrieme roztopeným maslom a po vychladnutí podávame posypané práškovým cukrom.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky