Špaldové srdiečka

03.12.2019


nut free, lactose free, egg free

Množstvo:
2 plechy

Suroviny:
300g špaldovej hladkej múky
200g (lactose free) masla
100g práškového cukru
2 žĺtky (lyžica kukuričného/zemiakového škrobu + lyžica a pol vody)
citrónová kôra
džem podľa chuti

  • Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na minimálne pol hodinu do chladničky.
  • Rúru predhrejeme na 170°.
  • Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na cca 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Na každom druhom vykrojíme do stredu malé srdiečko.
  • Poukladáme na papierom vystlaný plech a pečieme približne 15 minút, do ružova.
  • Necháme vychladnúť a zliepame džemom. Môžeme posypať práškovým cukrom. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky