Špaldové srdiečka
03.12.2019
nut free, lactose free, egg free
Množstvo:
2 plechy
Suroviny:
300g špaldovej hladkej múky
200g (lactose free) masla
100g práškového cukru
2 žĺtky (lyžica kukuričného/zemiakového škrobu + lyžica a pol vody)
citrónová kôra
džem podľa chuti
- Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na minimálne pol hodinu do chladničky.
- Rúru predhrejeme na 170°.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na cca 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Na každom druhom vykrojíme do stredu malé srdiečko.
- Poukladáme na papierom vystlaný plech a pečieme približne 15 minút, do ružova.
- Necháme vychladnúť a zliepame džemom. Môžeme posypať práškovým cukrom. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.
