Slivkový koláč s makom

26.03.2020

lactose free, nut free, eggless, vegan

Suroviny:

250g polohrubej (špaldovej) múky

150g kryštálového cukru

1 kypriaci prášok do pečiva

1 biely (kokosový) jogurt (alebo 2 vajcia)

1dl vody

2dl oleja

500g sliviek

50 - 100g mletého maku

škoricový cukor

1 PL práškový cukor


na posýpku:

100g hrubej múky

50g kryštálového cukru

50g masla


  • Všetky prísady spolu zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Cesto posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom.
  • Na mak naukladáme slivky prekrojené na polovicu a posypeme škoricovým cukrom.
  • Nakoniec vrch posypeme posýpkou.
  • Pečieme na 170° asi 20 - 30 minút, kým cesto nezružovie.

Koláč som skúšala aj s jahodami. V tomto prípade som mak vypustila, možno ho nahradiť grankom/kakaom (obrázok 1) alebo len vrch jahôd posypať škoricovým cukrom (obrázok 2).




Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky