Slané pagáče z kyslej smotany

24.06.2020

nut free, eggless, lactose free

Množstvo: podľa veľkosti, cca 30 pagáčikov

Suroviny:

250g polohrubej (špaldovej) múky

250g hladkej (špaldovej) múky

250g zmäknutého (lactose free) masla

180g (lactose free) kyslej smotany

7g sušeného droždia

pol lyžičky prášku do pečiva

1 lyžička soli

trošku mlieka na potretie

sezamové semiačka na posypanie (voliteľné)

náplň podľa chuti - tvrdý strúhaný syr, čerstvý syr, bryndza, slaný tvaroh, sladký tvaroh s hrozienkami, mleté oškvarky, cibuľka, cesnak...

Ja som robila so strúhaným syrom :)


  • V mise zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme pevné, hladké cesto.
  • Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na 12 hodín do chladničky. Cesto mierne nakysne a bude vzdušnejšie.
  • Vytiahnuté cesto necháme pol hodinky povoliť, potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na 1 cm hrubý obdĺžnik.
  • Polovicu cesta posypeme zvolenou plnkou, preložíme na polovicu.
  • Plát znova zľakla rozvaľkáme, naplníme a preložíme. Tento postup opakujeme 3-5x. (čím viac tým lepšie, moje boli preložené len 3x a rozhodne som mohla viac)
  • Cesto rozkrájame na kocky, položíme na vymastený plech, potrieme mliekom a posypeme sezamom.
  • Pečieme na 180° do zlatista.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.