
Slané mliečne krekry
17.09.2022
eggless, lactofree, nut free
Množstvo: 1 plech
Suroviny:
150g hladká (špaldová) múka
1/2ČL kypriaci prášok do pečiva
80g (lactofree) mlieko
15g studené (lactofree) maslo
Soľ
Iné koreniny na dochutenie (voliteľné)
Na potretie:
20g voda + 1/2PL škrob
- Maslo na vymastenie plechu
- Zmiešame múku s kypriacim práškom, poprípade inými koreninami, ak používame.
- Pridáme malé kocky masla, ktoré v múke rozdrvíme.
- Prilejeme mlieko a vypracujeme cesto.
- Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko. Čím tenšie, tým chrumkavejšie budú. (Nie príliš tenké, aby nezhoreli.)
- Rozkrájame na kocky ľubovoľnej veľkosti a dáme na vymastený plech. Krekry popicháme vidličkou.
- Potrieme vodou so škrobom, posolíme a pečieme do zlatista pri 180°C asi 15-20 minút, striehneme podľa hrúbky.