Slané mliečne krekry

17.09.2022

eggless, lactofree, nut free

Množstvo: 1 plech

Suroviny:

150g hladká (špaldová) múka

1/2ČL kypriaci prášok do pečiva

80g (lactofree) mlieko

15g studené (lactofree) maslo

Soľ

Iné koreniny na dochutenie (voliteľné)

Na potretie:

20g voda + 1/2PL škrob


  • Maslo na vymastenie plechu
  • Zmiešame múku s kypriacim práškom, poprípade inými koreninami, ak používame.
  • Pridáme malé kocky masla, ktoré v múke rozdrvíme.
  • Prilejeme mlieko a vypracujeme cesto.
  • Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko. Čím tenšie, tým chrumkavejšie budú. (Nie príliš tenké, aby nezhoreli.)
  • Rozkrájame na kocky ľubovoľnej veľkosti a dáme na vymastený plech. Krekry popicháme vidličkou.
  • Potrieme vodou so škrobom, posolíme a pečieme do zlatista pri 180°C asi 15-20 minút, striehneme podľa hrúbky. 
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky