Škoricové slimáky bez vajec

02.05.2020

eggless, nut free, lactose free

Množstvo: 12-14 slimákov

Suroviny:

 Cesto:

240ml lactose free mlieka

1/2 balíka sušeného droždia

55g kryštálového cukru (v prípade, že nebudete dávať polevu/máte radi menej sladké, stačí 40g)

2 PL bieleho lactose free jogurtu

20g masla izbovej teploty

citrónová/pomarančová kôra

1 ČL soli

1/2 balíka vanilkového cukru

360g hladkej špaldovej múky


Náplň:

100g kryštálového cukru

100g hnedého cukru

1/2 balíka vanilkového cukru

škorica podľa chuti

maslo izbovej teploty na potretie


Poleva:

15g roztopeného masla

2 PL mlieka

75g práškového cukru


  • V teplom mlieku rozmiešame lyžičku cukru a nasypeme droždie. Necháme 10 minút kysnúť.

  • V miske zmiešame všetky zvyšné ingrediencie okrem múky, tú pridávame po častiach podľa konzistencie cesta. 
  • Vypracujeme hladké cesto, ktoré preložíme do vymastenej nádoby, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu, aby zdvojnásobilo objem.
  • Zmiešame suroviny na náplň.
  • Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske na obdĺžnik, potrieme maslom a posypeme cukrovou zmesou.
  • Napevno zrolujeme do valca, ktorý rozkrájame na hrubšie časti rovnakej veľkosti.
  • Papier na pečenie potrieme maslom, dáme do hlbokého plechu a naukladáme slimákov s dostatočným rozostupom na kysnutie.
  • Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť hodinu.
  • Pečieme 20-30 minút na 180°, kontrolujeme špáradlom.
  • Ešte teplé môžeme preliať polevou.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.