
Škoricové rolky so sušeným mliekom
29.08.2022
eggless, nut free, lactose free
12ks
Suroviny:
200g hladká (špaldová) múka
1/4 kocky čerstvé droždie alebo pol balíka sušené
25g sušené mlieko (ja používam ryžové)
25g roztopené (lactofree) maslo
125g teplá voda
1PL kryštálový cukor
1PL škrob rozmiešaný v 1PL vody
Štipka soli
Plnka:
Škoricový cukor
Roztopené maslo
- Sušené mlieko rozpustíme vo vode, primiešame cukor a pridáme droždie. Necháme nakysnúť.
- Zmiešame zvyšok surovín, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť hodinu.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5cm. Pokrájame na väčšie štvorce, potrieme roztopeným maslom a posypeme cukrom.
- Štvorce zrolujeme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme pri 180°C asi 20 minút.
- Podávame posypané práškovým cukrom.
