Škoricové rolky so sušeným mliekom

29.08.2022

eggless, nut free, lactose free

12ks

Suroviny:

200g hladká (špaldová) múka

1/4 kocky čerstvé droždie alebo pol balíka sušené

25g sušené mlieko (ja používam ryžové)

25g roztopené (lactofree) maslo

125g teplá voda

1PL kryštálový cukor

1PL škrob rozmiešaný v 1PL vody

Štipka soli

Plnka:

Škoricový cukor

Roztopené maslo


  • Sušené mlieko rozpustíme vo vode, primiešame cukor a pridáme droždie. Necháme nakysnúť.
  • Zmiešame zvyšok surovín, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť hodinu.
  • Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5cm. Pokrájame na väčšie štvorce, potrieme roztopeným maslom a posypeme cukrom.
  • Štvorce zrolujeme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pečieme pri 180°C asi 20 minút.
  • Podávame posypané práškovým cukrom. 
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.