Šišky pečené ako muffiny

27.02.2020

eggless, lactose free

Množstvo: 10-12 ks

Suroviny:

250g hladkej (šaldovej) múky

štipka soli

12g čerstvého droždia

40g kryštálového cukru

125ml (lactose free) mlieka

2 veľké žĺtky (možno vynechať alebo nahradiť lyžicou bieleho jogurtu)

25g roztopeného (lactose free) masla

citronová kôra

marmeláda/nutella

maslo a rum na potretie


  • Z vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások
  • Pridáme citrónovú kôru a žĺtky, prešľaháme, vylejeme do múky a premiešame
  • Pridáme vychladnuté maslo a vypracujeme hladké, nelepivé cesto
  • Cesto prikryjeme a necháme kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem
  • Formy na muffiny vystelieme košíčkami
  • Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnako veľké guľky. Guľky v rukách vyformujeme na placku, dáme do stredu lyžičku náplne podľa voľby a konce dobre spojíme. Vložíme do košíčka spojmi nadol.
  • Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť, kým si rúru rozohrejeme na 185°
  • Dáme piecť na 12-15 minút
  • Hneď po vytiahnutí potrieme roztopeným maslom zmiešaným s rumom
  • Necháme vychladnúť, posypeme cukrom a servírujeme
  • Šišky sú najlepšie čerstvé, ale sú chutné aj na druhý deň
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.