Prekladané jogurtové pagáče

15.04.2022

eggless, lactose free, nut free

Množstvo: 1 plech

Suroviny:

245g hladká (špaldová) múka

105g polohrubá (špaldová) múka

140g biely (lactofree) jogurt

1ČL ocot

1PL soľ

7g sušené droždie

Plnka:

43g mäkké (lactofree) maslo

Soľ

Škrob na vaľkanie

Jogurt + mlieko na potretie

Rasca na posyp (voliteľné)


  • Zmiešame suché suroviny a pridáme jogurt a ocot. Vypracujeme na polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misy a necháme zakryté kysnúť 40-45 minút.
  • Vykysnuté cesto pomocou škrobu vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme maslom, osolíme podľa chuti a prekladáme, nezabúdame každú vrstvu posypať jemne škrobom, aby sa pagáče lístkovali.
  • Prikryjeme a necháme 25 minút kysnúť.
  • Postup ešte raz zopakujeme a opäť necháme 25 minút kysnúť.
  • Keď nakysne, rozvaľkáme ho na hrúbku 1,5 - 2mm. Formičkou alebo nožom nakrájame pagáče, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zakryjeme na 15 minút.
  • Medzitým si rúru zohrejeme na 180°C. Pagáče pred pečením potrieme jogurtom zmiešaným s mliekom, posypeme rascou a pečieme cca 20 minút.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky