
Prekladané jogurtové pagáče
15.04.2022
eggless, lactose free, nut free
Množstvo: 1 plech
Suroviny:
245g hladká (špaldová) múka
105g polohrubá (špaldová) múka
140g biely (lactofree) jogurt
1ČL ocot
1PL soľ
7g sušené droždie
Plnka:
43g mäkké (lactofree) maslo
Soľ
Škrob na vaľkanie
Jogurt + mlieko na potretie
Rasca na posyp (voliteľné)
- Zmiešame suché suroviny a pridáme jogurt a ocot. Vypracujeme na polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misy a necháme zakryté kysnúť 40-45 minút.
- Vykysnuté cesto pomocou škrobu vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme maslom, osolíme podľa chuti a prekladáme, nezabúdame každú vrstvu posypať jemne škrobom, aby sa pagáče lístkovali.
- Prikryjeme a necháme 25 minút kysnúť.
- Postup ešte raz zopakujeme a opäť necháme 25 minút kysnúť.
- Keď nakysne, rozvaľkáme ho na hrúbku 1,5 - 2mm. Formičkou alebo nožom nakrájame pagáče, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zakryjeme na 15 minút.
- Medzitým si rúru zohrejeme na 180°C. Pagáče pred pečením potrieme jogurtom zmiešaným s mliekom, posypeme rascou a pečieme cca 20 minút.