Praclíkové tyčinky v čokoláde

29.05.2020

nut free, eggless, lactose free

Množstvo: 2 plechy

Suroviny:

240ml teplej vody

1 ČL hnedého cukru

1 1/2 ČL sušeného droždia

200g hladkej (špaldovej) múky

200g chlebovej (ražnej) múky

1 ČL soli


Na kúpeľ:

1l vody

1 PL sódy bikarbóny


horká čokoláda + tuk na namáčanie


  • V malej miske zmiešame teplú vodu s cukrom a nasypeme sušené droždie. Necháme aktivovať 5-10 minút, podľa tvorby bubliniek.
  • Zmiešame múky a soľ dokopy, pridáme aktivované droždie.
  • Vypracujeme hladké, pružné cesto, ktoré dáme do vymastenej misky a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň hodinu, aby zdvojnásobilo objem.
  • Dáme variť vodu a vystelieme si dva plechy papierom na pečenie.
  • V prípade, že je treba, veľmi jemne si pomúčime pracovnú dosku. Cesto rozdelíme na niekoľko častí a šúľame tenšie šúľky, ktoré nakrájame na tyčinky. Ukladáme na papier.
  • Keď začne voda vrieť, pridáme lyžicu sódy bikarbóny a necháme vypeniť.
  • Následne do vody postupne vkladáme pripravené tyčinky, necháme ich vyplávať na povrch (približne 15 sekúnd) a okamžite vyberieme na druhý plech.
  • Posolíme a dáme piecť na 180° na 30 minút. Čas záleží od toho, aké tmavé a chrumkavé tyčinky chceme. Tyčinky priebežne kontrolujeme.
  • Vychladnuté máčame v roztopenej čokoláde. Necháme stuhnúť. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.



Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky