
Polomáčané sušienky
17.09.2022
eggless, lactose free, nut free
Množstvo: 2 plechy
Suroviny:
130g zmäknuté (lactofree) maslo
18g (lactofree) mlieko + 1PL škrob
70g práškový cukor
200g hladká (špaldová) múka
1/4ČL soľ
1ČL vanilkový cukor
200g roztopenej čokolády na máčanie
Tuk do čokolády
- Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme škrob s vodou a prešľaháme.
- Pridáme zvyšok surovín a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme a dáme na 1 hodinu do chladničky.
- Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrojíme okrúhle sušienky alebo vytvarujeme guličky, ktoré pomocou vidličky namočenej v múke roztlačíme.
- Sušienky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 7 minút pri teplote 190°C.
- Necháme vychladnúť.
- Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a trochou tuku podľa voľby a spodnú stranu sušienok namáčame. Otočíme ich čokoládou nahor a necháme stuhnúť. Môžeme ich dať na chvíľku aj do chladničky.