Pohánkové vanilkové rožky

02.07.2020

gluten free, eggless, lacose free, vegan

Množstvo: 2 plechy

Suroviny:

100g lieskových orechov

300g hladkej pohánkovej múky

70g práškového cukru

pol balíčka vanilkového cukru

200g (lactose free) masla

vanilkový cukor + práškový cukor na obalenie


  • Lieskové orechy použijeme buď už kúpené zomleté alebo celé opražíme na panvici, olúpeme a zomelieme na jemno.
  • K orechom pridáme múku, cukor, na kocky nakrájané maslo a vypracujeme vláčne cesto.
  • Cesto uložíme na pol hodinu až hodinu do chladničky, aby sa chute rozležali a múka nasala vlhkosť.
  • Po vytiahnutí cesto dobre prepracujeme a tvarujeme malé rožteky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Netreba ďaleko od seba, veľmi nenakysnú.
  • Pečieme na 150° asi 10 minút.
  • Upečené rožteky sú veľmi krehké, preto ich necháme na plechu takmer úplne vychladnúť, predtým ako ich obalíme v cukre.

Moje rožteky nie sú na pohľad príťažlivé (a nie všetky sú rožteky) z dôvodu, že som použila kombináciu maslo a kokosový olej a roztekali sa mi, plus... To bol deň, kedy som sa naučila, že do vanilkových rožkov nejde kypriaci prášok... Ale chuťovo boli stále výborné!


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.