Pizza z hlbokého plechu
03.08.2020
eggless, lactose free
Množstvo: 1 malý plech
Suroviny:
240 g ražná chlebová múka
15g sušené ryžové mlieko
1 ČL cukru
1/2 balíka sušeného droždia
150ml teplá voda
1 PL olivový olej
štipka soli
olej na plech
kečup/omáčka na pizzu
šunka/syr/zelenina podľa chuti
- V teplej vode rozmiešame sušené mlieko a cukor, prisypeme droždie, premiešame a necháme vykysnúť.
- Osolíme, pridáme olej a múku a vymiešame cesto. Bude lepkavé, ale tak to má byť, treba si namáčať ruky. Cesto miesime aj 10 minút, aby bolo elastické.
- Rozotrieme na naolejovaný plech, netreba až úplne ku krajom, nakysne.
- Prikryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť.
- Potrieme kečupom/omáčkou, nasypeme ingrediencie podľa chuti a dáme piecť na 200° na asi 20 minút. Dobre sledujeme, rýchlo zhorí.
- Cesto bude krásne chrumkavé.

Moja pizza obsahovala pikantný kečup posypaný korením na pizzu, pražskú šunku, nitran salámu, anglickú slaninu a bezlaktózový nastrúhaný syr.