Pizza z hlbokého plechu

03.08.2020

eggless, lactose free

Množstvo: 1 malý plech

Suroviny:

240 g ražná chlebová múka

15g sušené ryžové mlieko

1 ČL cukru

1/2 balíka sušeného droždia

150ml teplá voda

1 PL olivový olej

štipka soli

olej na plech

kečup/omáčka na pizzu

šunka/syr/zelenina podľa chuti


  • V teplej vode rozmiešame sušené mlieko a cukor, prisypeme droždie, premiešame a necháme vykysnúť.
  • Osolíme, pridáme olej a múku a vymiešame cesto. Bude lepkavé, ale tak to má byť, treba si namáčať ruky. Cesto miesime aj 10 minút, aby bolo elastické.
  • Rozotrieme na naolejovaný plech, netreba až úplne ku krajom, nakysne. 
  • Prikryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť.
  • Potrieme kečupom/omáčkou, nasypeme ingrediencie podľa chuti a dáme piecť na 200° na asi 20 minút. Dobre sledujeme, rýchlo zhorí.
  • Cesto bude krásne chrumkavé.

Moja pizza obsahovala pikantný kečup posypaný korením na pizzu, pražskú šunku, nitran salámu, anglickú slaninu a bezlaktózový nastrúhaný syr.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky