Perníkovo - jablková bábovka bez vajec
13.06.2020
vegan, eggless, lactose free
Suroviny:
300g olúpaných jabĺk nakrájaných na kocky
120g roztopeného (lactose free) masla
140g kryštálového cukru
280g polohrubej (špaldovej) múky
1 balíček kypriaceho prášku do perníka
2 PL kakaa
2dl (lactose free) mlieka
tuk na vymastenie formy
hrubá múka na vysypanie formy
- Vychladnuté maslo zmiešame s cukrom a mliekom, pridáme zvyšné suroviny a dôkladne premiešame.
- Naplníme bábovkovú formu, ktorú sme natreli tukom a vysypali múkou.
- Pečieme na 170° 30-35 minút, kontrolujeme špajdlou.
- Bábovku ešte teplú vyklopíme na tanier a po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou.
