Perníkovo - jablková bábovka bez vajec

13.06.2020

vegan, eggless, lactose free

Suroviny:

300g olúpaných jabĺk nakrájaných na kocky

120g roztopeného (lactose free) masla

140g kryštálového cukru

280g polohrubej (špaldovej) múky

1 balíček kypriaceho prášku do perníka

2 PL kakaa

2dl (lactose free) mlieka

tuk na vymastenie formy

hrubá múka na vysypanie formy


  • Vychladnuté maslo zmiešame s cukrom a mliekom, pridáme zvyšné suroviny a dôkladne premiešame.
  • Naplníme bábovkovú formu, ktorú sme natreli tukom a vysypali múkou.
  • Pečieme na 170° 30-35 minút, kontrolujeme špajdlou.
  • Bábovku ešte teplú vyklopíme na tanier a po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou.


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky