Pečené donuty bez vajec
27.02.2020
eggless, lactose free, vegan
Množstvo: 8 donutov
Suroviny:
cesto:
150g hladkej (špaldovej) múky
50g práškového cukru
1 ČL prášku do pečiva
150ml (lactose free/vegan) mlieka
1 ČL octu
57g roztopeného lactose free/vegan) masla
1 ČL vanilkového extraktu
poleva:
80g práškového cukru
1/2 ČL vanilkového extraktu
1-2 PL mlieka
štipka soli
- Rúru predhrejeme na 175° a vymastíme a vysypeme múkou formy na donuty (môžeme preskočiť, ak máme silikónové formy)
- V miske vyšľaháme mlieko s octom a necháme aspoň 5 minút odstáť, potom pridáme vychladnuté maslo, vanilkový extrakt a vyšľaháme
- V druhej miske zmiešame suché ingrediencie a pomaly pridáme mokré ingrediencie, vymiešame hladké cesto bez hrudiek
- Cesto vylejeme do cukrárskeho vrecka a naplníme formy do trištvrtiny
- Pečieme 15 minút a necháme vychladnúť na mriežke
- Vychladnuté pocukríme alebo namáčame do polevy a môžeme posypať posýpkou podľa chuti
- Podávame po usadnutí polevy, čo je tak pol hodinku
Poleva:
- V miske vymiešame všetky ingrediencie
- Ak je poleva príliš hustá, pridáme trošku mlieka
