Mlynkové pečivo

19.01.2021

lactose free, eggless, nut free

Toto pečivo sa najlepšie robí dvom ľudom, jeden obsluhuje mlynček, druhý chytá cesto.

Množstvo: 2 plechy

Suroviny:

280g hladká špaldová múka

200g zmäknuté lactofree maslo

70g práškový cukor

70g kokos (miesto kokosu sa dajú použiť aj orechy)

čokoláda + tuk na máčanie


  • Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Trvá to dlhšie a horšie sa miesi, nebojte sa, nemusí byť úplne pevné :) Necháme ho pol hodiny v chlade odležať.
  • Pripravíme si mlynček s nadstavcom, ktorý je zo sodnej strany plochý, dosku a nôž. Plechy vymastíme maslom.
  • Po častiach dávame cesto do mlynčeka a dlhé pásy ukladáme na dosku, kde ich pokrájame na menšie a tvarujeme do tvaru písmen U, O alebo I. Ak sa cesto príliš láme, necháme ho prejsť mlyncom znova. Cesto, s ktorým nepracujeme by sa malo stále udržovať v chlade.
  • Cesto, ktoré vyberieme z mlynčeka rozvaľkáme rukami ako vanilkové rožky.
  • Písmená ukladáme na plech, môžeme aj bližšie k sebe. Pečieme cca 10 minút pri 180°C do ružova. Ešte horúce podpichneme nožom a pohneme, aby sa neprilepili. Necháme celkom vychladnúť.
  • V roztopenej čokoláde s tukom máčame konce, uložíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Skladujeme v krabičke.


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky