Mlynkové pečivo
19.01.2021
lactose free, eggless, nut free
Toto pečivo sa najlepšie robí dvom ľudom, jeden obsluhuje mlynček, druhý chytá cesto.
Množstvo: 2 plechy
Suroviny:
280g hladká špaldová múka
200g zmäknuté lactofree maslo
70g práškový cukor
70g kokos (miesto kokosu sa dajú použiť aj orechy)
čokoláda + tuk na máčanie
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Trvá to dlhšie a horšie sa miesi, nebojte sa, nemusí byť úplne pevné :) Necháme ho pol hodiny v chlade odležať.
- Pripravíme si mlynček s nadstavcom, ktorý je zo sodnej strany plochý, dosku a nôž. Plechy vymastíme maslom.
- Po častiach dávame cesto do mlynčeka a dlhé pásy ukladáme na dosku, kde ich pokrájame na menšie a tvarujeme do tvaru písmen U, O alebo I. Ak sa cesto príliš láme, necháme ho prejsť mlyncom znova. Cesto, s ktorým nepracujeme by sa malo stále udržovať v chlade.
- Cesto, ktoré vyberieme z mlynčeka rozvaľkáme rukami ako vanilkové rožky.
- Písmená ukladáme na plech, môžeme aj bližšie k sebe. Pečieme cca 10 minút pri 180°C do ružova. Ešte horúce podpichneme nožom a pohneme, aby sa neprilepili. Necháme celkom vychladnúť.
- V roztopenej čokoláde s tukom máčame konce, uložíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Skladujeme v krabičke.

