Medové sušienky
03.12.2019
nut free, egg free, lactose free, gluten free
Množstvo:
závisí od veľkosti vykrojených tvarov, 2-3 plechy
Suroviny:
160g hladkej múky (pšeničnej/špaldovej/gluten free)
1 lyžička kypriaceho prášku
štipka soli
100g hnedého cukru
55g (lactose free) masla
40g medu
1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkového cukru)
mlieko podľa potreby
- Všetky suroviny dáme do misy a vypracujeme cesto. Ak je príliš suché, pridáme mlieko.
- Zabalíme do fólie a dáme do chladničky minimálne na hodinu.
- Rúru predhrejeme na 180°.
- Cesto opatrne rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie alebo na jemne pomúčenej doske.
- Vykrajujeme tvary podľa našej voľby a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme 5-10 minút alebo do zlatista. Ak chceme chrumkavejšie sušienky, pečieme 8-10 minút, ale v polovici stiahneme teplotu.
- Necháme vychladnúť a skladujeme v uzavretej dóze alebo uzatvárateľnom sáčku.
Vykrojené sušienky je taktiež možné dať zmraziť a upiecť kedy chceme.
