Medové sušienky

03.12.2019

nut free, egg free, lactose free, gluten free

Množstvo:
závisí od veľkosti vykrojených tvarov, 2-3 plechy

Suroviny:
160g hladkej múky (pšeničnej/špaldovej/gluten free)
1 lyžička kypriaceho prášku
štipka soli
100g hnedého cukru
55g (lactose free) masla
40g medu
1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkového cukru)
mlieko podľa potreby

  • Všetky suroviny dáme do misy a vypracujeme cesto. Ak je príliš suché, pridáme mlieko.
  • Zabalíme do fólie a dáme do chladničky minimálne na hodinu.
  • Rúru predhrejeme na 180°.
  • Cesto opatrne rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie alebo na jemne pomúčenej doske.
  • Vykrajujeme tvary podľa našej voľby a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pečieme 5-10 minút alebo do zlatista. Ak chceme chrumkavejšie sušienky, pečieme 8-10 minút, ale v polovici stiahneme teplotu.
  • Necháme vychladnúť a skladujeme v uzavretej dóze alebo uzatvárateľnom sáčku.

Vykrojené sušienky je taktiež možné dať zmraziť a upiecť kedy chceme.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.