Kysnuté slané tyčinky

27.02.2020

eggless, lacose free, vegan

Množstvo: 3 plechy

Suroviny:

500g hladká (špaldová, môže byť aj celozrnná) múka

1 dcl oleja

1 kocka droždia

2 KL soli

1 KL mletej rasci

2- 2,5 dcl vlažnej vody

1KL kryštálového cukru

vajce na potretie

morská soľ


  • Z vody, cukru a droždia si pripravíme kvások
  • Pridáme zvyšné suroviny a vymiesime pevné cesto
  • Necháme cesto kysnúť aspoň 45 minút
  • Vykysnuté cesto rozdelíme na niekoľko častí a každé rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a rozkrájame na pásiky hrubé 2 cm
  • Každý pásik špirálovite zatočíme, pásik chytíme za konce a rolujeme ich opačným smerom
  • Uložíme na suchý plech, potrieme rozšľahaným vajcom (alebo vodou) a posypeme morskou soľou
  • Pečieme 15-20 minút pri 200°
  • Najlepšie sú hneď po upečení alebo dva dni po upečení, keď dokonalo stvrdnú
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky