Krekry z ryže
03.08.2020
eggless, gluten free, vegan, nut free
Suroviny:
uvarená ryža
trošku kokosového oleja
štipka soli
- Uvarenú ryžu, olej a soľ dáme do mixéra a mixujeme, kým sa nám nevytvorí cesto. Na hrnček ryže ide lyžička oleja.
- Ak máte mäkkú, rozvarenú ryžu, zmes bude lepkavá. V tom prípade si budete musieť ruky máčať vo vode.
- Vystelieme si plech papierom na pečenie a v rukách formujeme malé guličky, ktoré na plechu roztlačíme na tenké sušienky. Sušienky by mali byť naozaj tenké, aby sa prepiekli a boli chrumkavé. Hrubé kúsky sa neprepečú dostatočne a budú mať lepkavú chuť ryže.
- Krekry sami o sebe nemajú špecifickú chuť, preto a chcete, môžete si ich navrchu ešte posoliť, poprípade posypať bylinkami.
- Pečieme na 180° 20-25 minút, kým nebudú zlaté. (Moje na fotke sú nedopečené, musela som ich dať piecť znova, bohužiaľ nemám fotku hotových)
- Vychladnuté skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
