Krekry z ryže

03.08.2020

eggless, gluten free, vegan, nut free

Suroviny:

uvarená ryža

trošku kokosového oleja

štipka soli


  • Uvarenú ryžu, olej a soľ dáme do mixéra a mixujeme, kým sa nám nevytvorí cesto. Na hrnček ryže ide lyžička oleja. 
  • Ak máte mäkkú, rozvarenú ryžu, zmes bude lepkavá. V tom prípade si budete musieť ruky máčať vo vode.
  • Vystelieme si plech papierom na pečenie a v rukách formujeme malé guličky, ktoré na plechu roztlačíme na tenké sušienky. Sušienky by mali byť naozaj tenké, aby sa prepiekli a boli chrumkavé. Hrubé kúsky sa neprepečú dostatočne a budú mať lepkavú chuť ryže.
  • Krekry sami o sebe nemajú špecifickú chuť, preto a chcete, môžete si ich navrchu ešte posoliť, poprípade posypať bylinkami.
  • Pečieme na 180° 20-25 minút, kým nebudú zlaté. (Moje na fotke sú nedopečené, musela som ich dať piecť znova, bohužiaľ nemám fotku hotových)
  • Vychladnuté skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky