Kakaový závin

03.08.2020

egless, lactose free, nut free

Množstvo: 1 závin

Suroviny:

250g polohrubá (špaldová) múka

80ml roztopený kokosový olej

1 PL biely lactose free jogurt (možno vynechať, je to náhrada vajca)

15g čerstvé droždie

1PL kryštálový cukor

štipka soli

štipka kypriaceho prášku

plnka:

3PL kakao

3PL práškový cukor

1PL hladká múka


  • Z teplého mlieka, kvasníc a cukru si pripravíme kvások. Necháme 5 minút nakysnúť, potom osolíme, pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto.
  • Cesto prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
  • Premiesime a rozvaľkáme na tenko. Potrieme olejom (alebo rozpusteným maslom pre lepšiu chuť) a posypeme plnkou. Zmes ešte môžeme pokvapkať olejom a zvinieme.
  • Závin popicháme vidličkou, potrieme mliekom (alebo vajcom) a dáme piecť na 170° na cca 30 minút.

Robila som z dvojitej dávky a jeden naplnila nastrúhanými jablkami zmiešanými so škoricovým cukrom.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky