Jablkový želé koláč
02.02.2020
lactose free, nut free, sugar free, egg free
Suroviny:
cesto:
70g hladkej špaldovej múky
2 PL maku
3 PL ľubovolného mlieka
2 PL medu
náplň:
500g jablkového pyré bez cukru (alebo 4 jablká)
1-2 jablká
20g 100% želatíny
škorica/mak
- Ak nemáme kupované pyré, pripravíme si ho tak, že očistíme 4 jablká, ktoré nakrájame na kocky a udusíme na troche masla do zmäknutia. Následne jablká rozmixujeme a necháme vychladnúť.
- Všetky suroviny na cesto spolu poriadne zmiešame a vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
- Pečieme pri 180° asi 15 minút a necháme vychladnúť.
- Očistíme jablko a nakrájame (nastrúhame) na tenké plátky, ktoré naukladáme na plát.
- Pripravíme si želatínu podľa návodu na sáčku.
- Zmiešame želatínu a pripravené pyré, môžeme pridať škoricu alebo mak.
- Polovicu zmesi nalejeme na korpus a rozotrieme, naukladáme zvyšnú časť jablka a zalejeme zvyšnou časťou zmesi.
- Hneď posypeme makom a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny.

Ja som dávku zdvojnásobila a urobila ho na plech :)