Jablkový želé koláč

02.02.2020

lactose free, nut free, sugar free, egg free

Suroviny:

cesto:

70g hladkej špaldovej múky

2 PL maku

3 PL ľubovolného mlieka

2 PL medu

náplň:

500g jablkového pyré bez cukru (alebo 4 jablká)

1-2 jablká

20g 100% želatíny

škorica/mak


  • Ak nemáme kupované pyré, pripravíme si ho tak, že očistíme 4 jablká, ktoré nakrájame na kocky a udusíme na troche masla do zmäknutia. Následne jablká rozmixujeme a necháme vychladnúť.
  • Všetky suroviny na cesto spolu poriadne zmiešame a vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
  • Pečieme pri 180° asi 15 minút a necháme vychladnúť.
  • Očistíme jablko a nakrájame (nastrúhame) na tenké plátky, ktoré naukladáme na plát.
  • Pripravíme si želatínu podľa návodu na sáčku.
  • Zmiešame želatínu a pripravené pyré, môžeme pridať škoricu alebo mak.
  • Polovicu zmesi nalejeme na korpus a rozotrieme, naukladáme zvyšnú časť jablka a zalejeme zvyšnou časťou zmesi.
  • Hneď posypeme makom a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny.

Ja som dávku zdvojnásobila a urobila ho na plech :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.