Hrnčekové škoricové slimáky

03.08.2020

eggless, lacose free, nut free

Množstvo: 1 hrnček

Suroviny:

8 PL hladkej múky (nie kopcových!)

1 ČL prášku do pečiva

štipka soli

3-4 PL lactose free mlieka alebo vody

lactose free maslo na potretie

škoricový cukor na posypanie

poleva:

3 PL práškového cukru

1 PL vody alebo lactose free mlieka


  • Hrnček si jemne vymastíme olejom alebo maslom. Ja som použila veľký pol litrový hrnček a olej na pečenie v spreji.
  • Najskôr si pripravíme polevu. Do hladka vymiešame cukor s mliekom, zmes by nemala byť príliš riedka ale ani hustá, aby sa dala vyliať.
  • Múku, soľ a prášok do pečiva zmiešame v malej miske, po lyžiciach pridávame mlieko podľa potreby. Rukou vymiesime.
  • Cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske, potrieme trošičkou masla, aby nebolo cesto suché a posypeme škoricovým cukrom podľa chuti.
  • Zrolujeme do pevného valca, ktorý podľa potreby môžeme rozkrojiť na viac častí.
  • Slimáky postavíme do hrnčeka a dáme do mikrovlnky na najvyšší výkon na minútu. Po minúte špáradlom skontrolujeme prepečenie. Ak sa cesto ťahá, dáme ich späť na ďalších 30 sekúnd.
  • Horúce polejeme polevou a ihneď konzumujeme.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.