Hrnčekové škoricové slimáky
03.08.2020
eggless, lacose free, nut free
Množstvo: 1 hrnček
Suroviny:
8 PL hladkej múky (nie kopcových!)
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli
3-4 PL lactose free mlieka alebo vody
lactose free maslo na potretie
škoricový cukor na posypanie
poleva:
3 PL práškového cukru
1 PL vody alebo lactose free mlieka
- Hrnček si jemne vymastíme olejom alebo maslom. Ja som použila veľký pol litrový hrnček a olej na pečenie v spreji.
- Najskôr si pripravíme polevu. Do hladka vymiešame cukor s mliekom, zmes by nemala byť príliš riedka ale ani hustá, aby sa dala vyliať.
- Múku, soľ a prášok do pečiva zmiešame v malej miske, po lyžiciach pridávame mlieko podľa potreby. Rukou vymiesime.
- Cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske, potrieme trošičkou masla, aby nebolo cesto suché a posypeme škoricovým cukrom podľa chuti.
- Zrolujeme do pevného valca, ktorý podľa potreby môžeme rozkrojiť na viac častí.
- Slimáky postavíme do hrnčeka a dáme do mikrovlnky na najvyšší výkon na minútu. Po minúte špáradlom skontrolujeme prepečenie. Ak sa cesto ťahá, dáme ich späť na ďalších 30 sekúnd.
- Horúce polejeme polevou a ihneď konzumujeme.
