Domáce krekry
03.12.2019
nut free, egg free, lactose free
Množstvo:
1 malý plech
Suroviny:
125g hladkej (pšeničnej/špaldovej) múky
28g (lactose free) roztopeného masla
soľ
voda podľa potreby
koreniny podľa chuti
tuk na potretie
- Rúru predhrejeme na 200°.
- Múku, maslo a soľ vypracujeme na pevné cesto. Dolievame vodu podľa potreby (doporučujem začať dvoma lyžicami).
- Cesto rozvaľkáme, potrieme olivovým olejom alebo maslom, dochutíme podľa seba (soľ, paprika, oregáno, bazalka, chilli, fantázii sa medze nekladú).
- Nakrájame na malé kocky a preložíme na plech vystlaný alobalom.
- Pečieme 10 minút.
- Skladujeme v uzatvárateľnom sáčku.
Krekry sú výborné aj s nátierkou alebo na namáčanie do omáčok, v tomto prípade uberieme korenín a nakrájame na väčšie tvary.
