Domáce krekry

03.12.2019

nut free, egg free, lactose free

Množstvo:
1 malý plech

Suroviny:
125g hladkej (pšeničnej/špaldovej) múky
28g (lactose free) roztopeného masla
soľ
voda podľa potreby
koreniny podľa chuti
tuk na potretie

  • Rúru predhrejeme na 200°.
  • Múku, maslo a soľ vypracujeme na pevné cesto. Dolievame vodu podľa potreby (doporučujem začať dvoma lyžicami).
  • Cesto rozvaľkáme, potrieme olivovým olejom alebo maslom, dochutíme podľa seba (soľ, paprika, oregáno, bazalka, chilli, fantázii sa medze nekladú).
  • Nakrájame na malé kocky a preložíme na plech vystlaný alobalom.
  • Pečieme 10 minút.
  • Skladujeme v uzatvárateľnom sáčku.

Krekry sú výborné aj s nátierkou alebo na namáčanie do omáčok, v tomto prípade uberieme korenín a nakrájame na väčšie tvary.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky