Čučoriedkový muffin v hrnčeku
03.08.2020
lactose free, gluten free, eggless, nut free
Množstvo: 1 muffin
Suroviny:
45g bezlepkovej múky (poprípade akejkoľvek hladkej)
1 ČL trstinového cukru
2 ČL kryštálového cukru
1/2 ČL prášku do pečiva
20g roztopeného lactose free masla
50ml lactose free mlieka
hrsť čučoriedok (poprípade iného drobného ovocia)
škoricový cukor na posypanie
- Do hrnčeka si dáme roztopiť maslo. K nemu pridáme zvyšné suroviny a dobre vidličkou premiešame, aby sme nemali žiadnu suchú múku.
- Nasypeme čerstvé čučoriedky (v prípade mrazených ich najskôr rozmrazíme), premiešame a dáme do mikrovlnky na najvyšší výkon na 2 minúty.
- Vrch posypeme škoricovým cukrom a okamžite podávame.
