Čokoládový mramorový chlieb

30.09.2022

eggless, lacose free, nut free

Množstvo: 1 kus

Suroviny:

300g hladká (špaldová) múka

20g kryštálový cukor

4g soľ

7g sušené droždie

220g (lactofree) mlieko

20g mäkké (lactofree) maslo

10g kakao + 15g cukor


  • V múke rozmiešame soľ, cukor a droždie. Pridáme mlieko a vymiesime, kým nevidíme suchú múku.
  • Pridáme maslo a zapracujeme do cesta. Cesto rozdelíme na 2 časti, do jednej zapracujeme kakao s cukrom.
  • Obe cestá zabalíme a necháme kysnúť hodinu.
  • Cestá premiesime, vypracujeme do guliek, prikryjeme a necháme 15 minút odpočívať.
  • Medzitým si dobre vymastíme formu na pečenie chlebíka (misu, ktorá za dá prikryť).
  • Obe cestá rozvaľkáme na dlhé pásy a hnedé cesto položíme na biele a jemne spolu vyvaľkáme na šírku našej misy.
  • Stočíme do pevnej rolky, uzavrieme okraje aj konce.
  • Preložíme do vymastenej formy, prikryjeme utierkou a necháme 40 minút nakysnúť.
  • Pečieme prikryté 25-30 minút pri teplote 180°C. Prepečenie môžeme skontrolovať špáradlom.

Chlebík je výborný samotný, s mliekom alebo aj s maslom a džemom.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky