
Christmas crack
15.10.2022
lactose free, eggless, nut free
Množstvo: 1 malý plech
Suroviny:
100g (lactofree) maslo
100g hnedý cukor
20ks (cca) väčšie slané krekry (kupované alebo recept tu)
150g horká čokoláda
Na posyp: cukrové ozdoby, orechy podľa chuti...
- Hlboký plech vystelieme alobalom a naň rozložíme krekry.
- Maslo a cukor privedieme k varu, stíšime a za občasného miešania varíme 5 minút.
- Odstavíme a ihneď vylejeme na krekry a pečieme 5 minút pri teplote 180°C.
- Čokoládu si nastrúhame alebo nakrájame na maličké kúsky a hneď po vytiahnutí plechu z rúry ju nasypeme na krekry. Necháme minútku postáť, aby sa čokoláda roztopila a potom ju rozotrieme. Posypeme zvolenou posýpkou a necháme vychladnúť.
- Na dve hodiny dáme stuhnúť do chladničky aj s plechom a potom nakrájame.
- Skladujeme v chladničke maximálne 2 týždne.
