Brusnicové čokoládové slimáky
egg free, lactose free
Množstvo:
asi 80 kusov
Suroviny na cesto:
375g hladkej (špaldovej) múky
150g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 vajce (1 lyžica kukuričného/zemiakového škrobu + lyžica a pol vody)
180g zmäknutého (lactose free) masla alebo margarínu
2 lyžice vody
2 lyžičky holandského kakaa
Suroviny na plnku:
125g nasekaných sušených brusníc
50g mletých mandlí
80g nasekanej horkej čokolády
1 vajce (pol téglika kokosového jogurtu)
1 balíček škoricového cukru
Suroviny na plnku zmiešame a odložíme na chladné miesto.
- Zmiešame všetky suroviny na cesto dohromady a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
- Do jednej polovice zapracujeme kakao. Na pomúčenej doske vyvaľkáme obe cestá.
- Svetlé cesto položíme na tmavé, opatrne priložíme a rozvaľkáme na obdĺžnik.
- Na cesto nanesieme plnku.
- Pozdĺžne rozkrojíme a každý obdĺžnik zvlášť zrolujeme.
- Rolády odložíme na hodinu do chladničky.
- Rúru predhrejeme na 180°.
- Rolády ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé 1 cm a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme asi 10 minút.
- Skladujeme v uzatvorenej nádobe.

Ja som pri robení omylom vymenila poradie bieleho a hnedého cesta, preto ako vidieť na fotke, splýva s plnkou, ale na chuti im to nijak neubralo :)