Brusnicové čokoládové slimáky

03.12.2019

egg free, lactose free

Množstvo:
asi 80 kusov

Suroviny na cesto:
375g hladkej (špaldovej) múky
150g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 vajce (1 lyžica kukuričného/zemiakového škrobu + lyžica a pol vody)
180g zmäknutého (lactose free) masla alebo margarínu
2 lyžice vody
2 lyžičky holandského kakaa

Suroviny na plnku:
125g nasekaných sušených brusníc
50g mletých mandlí
80g nasekanej horkej čokolády
1 vajce (pol téglika kokosového jogurtu)
1 balíček škoricového cukru

Suroviny na plnku zmiešame a odložíme na chladné miesto.

  • Zmiešame všetky suroviny na cesto dohromady a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
  • Do jednej polovice zapracujeme kakao. Na pomúčenej doske vyvaľkáme obe cestá.
  • Svetlé cesto položíme na tmavé, opatrne priložíme a rozvaľkáme na obdĺžnik.
  • Na cesto nanesieme plnku.
  • Pozdĺžne rozkrojíme a každý obdĺžnik zvlášť zrolujeme.
  • Rolády odložíme na hodinu do chladničky.
  • Rúru predhrejeme na 180°.
  • Rolády ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé 1 cm a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pečieme asi 10 minút.
  • Skladujeme v uzatvorenej nádobe.

Ja som pri robení omylom vymenila poradie bieleho a hnedého cesta, preto ako vidieť na fotke, splýva s plnkou, ale na chuti im to nijak neubralo :) 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.