
Biscuits
07.04.2022
lactose free, nut free, eggless
Množstvo: 1 plech
Suroviny:
224g hladká (špaldová) múka
1ČL soľ
1ČL kypriaci prášok do pečiva
98g studené (lactofree) maslo
180g (lactofree) mlieko
- Zmiešame suché suroviny a pridáme nastrúhané alebo na malé kúsky nakrájané maslo, ktoré vidličkou alebo rukami rozmrvíme v múke.
- Pridáme mlieko a premiešame len toľko, aby nebolo vidieť suchú múku.
- Cesto vyškrabkáme na pomúčenú dosku a rukami vytvarujeme obdĺžnik.
- Roztlačíme ho rukami a preložíme na polovicu a ešte raz na polovicu.
- Roztlačíme rukami na hrúbku asi 1cm a okrúhlou formičkou alebo nožom nakrájame. Netočíme formičkou, ani nerežeme nožom, len zatlačíme.
- Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút, do zlatista.