Biscuits

07.04.2022

lactose free, nut free, eggless

Množstvo: 1 plech

Suroviny:

224g hladká (špaldová) múka

1ČL soľ

1ČL kypriaci prášok do pečiva

98g studené (lactofree) maslo

180g (lactofree) mlieko


  • Zmiešame suché suroviny a pridáme nastrúhané alebo na malé kúsky nakrájané maslo, ktoré vidličkou alebo rukami rozmrvíme v múke.
  • Pridáme mlieko a premiešame len toľko, aby nebolo vidieť suchú múku.
  • Cesto vyškrabkáme na pomúčenú dosku a rukami vytvarujeme obdĺžnik.
  • Roztlačíme ho rukami a preložíme na polovicu a ešte raz na polovicu.
  • Roztlačíme rukami na hrúbku asi 1cm a okrúhlou formičkou alebo nožom nakrájame. Netočíme formičkou, ani nerežeme nožom, len zatlačíme.
  • Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút, do zlatista.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky